Op zondag 26 februari 2023 was Paul de Hert te gast bij Steven Arrazola de Oñate van Compleetdenkers. Hij sprak over Europa, de digitale identiteit, over de Covid-19 aanpak van Zweden versus die van België, over wetenschapsfilosofie en levensbeschouwingen.

Hieronder de video en voor het gemak de startpunten van de verschillende onderwerpen. Het mooiste is het natuurlijk om de video in z’n geheel te bekijken. Hij is zeer de moeite waard.

Start – 28:30
De rol van Europa. Het sluiten van binnengrenzen voor niet-gevaccineerden, digitale identiteit en digitale cash.


0:28:30 – 55:06
De rol van België en het rechtssysteem. Hoe evalueer je pandemiebeleid? Wat is het belang van het bestuderen van het Zweeds pandemiebeleid?


0:55.06 – 1:08:23
De rol van de wetenschapsfilosofie. Bij feilbare wetenschap hoort een schadevergoedingssysteem.


1.08.23 – eind
De rol van levensbeschouwingen. Het transhumanisme. Het Europees Arrest Vavricka over de levensbeschouwelijke exceptie bij vaccinatie. Het NatuurHumanisme als nieuwe klemtoon binnen de humanistische levensbeschouwing.

Over Compleetdenkers
Compleetdenkers is een Vlaams initiatief en brengt elke zondag een nieuw diepte-interview met zeer sterke gasten die zich kritisch durven uit te spreken over maatschappelijk relevante thema’s. Gastheer Steven Arrazola weet keer op keer zeer interessante gesprekken te hebben met zeer sterke gasten zoals Lieven Annemans, Marcel Messing, Tom Sauer en nog vele anderen.

Ga naar een overzicht van de gasten >>

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Het initiatief juich ik toe. Wat mij echter bevreemd is dat mij verteld wordt mee te mogen denken, maar dat mij eerder bij toeval dit reactie veld getoond werd, daar waar ik meende dat ik met een simpele klik op een “Contact” mogelijkheid mijn gevoel zou mogen etaleren.
  Zeker, succes gewenst en hierbij spreek ik de hoop uit dat U zonder mankeren op de gekozen beleidslijn, gedachtengoed zult verder gaan.
  Met vriendelijke groet,
  Frans de Wit

  1. Beste Frans,

   Het is zeker de bedoeling om mee te denken. De website heeft tot nu toe alleen nog de mogelijkheid tot reageren op de eerste twee blogs die je dus gevonden hebt. We komen zeker met andere manieren van meedenken in de nabije toekomst. Dank voor het toejuichen, dat doet ons veel.

 2. Beste mensen, zojuist de aflevering bij blckbx teruggezien van gisteren waarin Paul de Hert zijn verhaal deed (6 maart). Super initiatief!

  Of ik een wezenlijke bijdrage kan leveren, dat zal de tijd leren (ik ben niet bepaalt een filosoof, spreker, een intellectueel zwaargewicht of woordenkunstenaar en pretendeer zeker niet De Waarheid in pacht te hebben!) maar ik denk graag mee. De verbindende, universele gedachten en energie, die voel ik ook. Dat ik er wat mee moet, voel ik ook.

  Ik heb mij geregistreerd maar geen bevestiging mogen ontvangen.

  Ik wacht nog even af. In ieder geval veel respect en dank voor dit initiatief, misschien sta ik morgen wel vol energie op en verklaar aan de wereld: “Ik ben een Natuurhumanist!” 😉

  Hartelijke groeten,

  Dirk

  1. Beste Dirk,

   Dank je wel voor het compliment en wat goed om te horen dat je graag wilt bijdragen. Daar willen we binnenkort graag gebruik van maken. We gaan je op de hoogte houden want je e-mailadres staat netjes geregistreerd. Ik wist het voorheen ook niet maar nu sta ik elke dag op als natuurhumanist:-). Blij om te horen dat het zo goed resoneert.

   Vriendelijke groeten, Paul.

 3. Ik ben in eerste instantie zeer blij met de hint naar jullie site van Gertie Daerden, die er verleden zondag in Leuven bij kon zijn!
  Integrative Medecine: helemaal mee! Beginnen bij het zelfhelend vermogen van het lichaam en als nodig inzet van reguliere steun.
  Als homeostazer één opmerking. Ex-vaccing werd door die ervaring met klassieke homeopathie een vanzelfsprekendheid in onze familie. Met die steun en onze welvaart: liever geen andere beschadigingen die er naar onze ervaring wel degelijk blijken te zijn. Daarom ook: vrije keuze mits helemaal goed ingelicht, wat nu niet kan want het is niet onderzocht. cfr Corvelva Italy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *